Η επιστημονική και βιομηχανική ερευνητική οργάνωση Κοινοπολιτείας της Αυστραλίας (CSIRO) έχει αναπτύξει μια νέα ποικιλία γενετικά τροποποιημένου σίτου που περιέχει μια τροποποιημένη πρωτεΐνη και ένζυμο μηχανισμό καταστολής που μερικοί επιστήμονες λένε τώρα θα μπορούσε να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα για το ανθρώπινο συκώτι . Μια πρόσφατη έκθεση που εκπονήθηκε από εμπειρογνώμονες στον τομέα της γενετικής, λέει ότι τα παιδιά που γεννήθηκαν από γονείς που καταναλώνουν το σιτάρι ποικιλίας GM θα μπορούσε πραγματικά να καταλήξουν να πεθάνουν πριν φτάσουν στην ηλικία των πέντε ετών.....
Αυτή η συγκλονιστική αποκάλυψη έρχεται την ίδια στιγμή που η CSIRO ανακοίνωσε ότι το γραφείο του Ρυθμιστή Γονιδιακής Τεχνολογίας της Αυστραλίας (OGTR) έχει χορηγήσει την έγκριση της ομάδας για δύο επιτόπιες δοκιμές στο σιτάρι και το κριθάρι που έχουν τροποποιηθεί με αυτόν τον μη δοκιμασμένο τρόπο. Δεδομένου ότι η τεχνολογία αναστέλλει άμεσα ένα ένζυμο στο σιτάρι που είναι πολύ στενά συνδεδεμένο με το γλυκογόνο, ένας πολυσακχαρίτης που παράγεται στο ήπαρ, που καταναλώνοντας σιτάρι ή κριθάρι, το οποίο περιέχει αυτές τις γενετικές αλλοιώσεις είναι πολύ πιθανό να οδηγήσει σε ηπατική ανεπάρκεια, και τελικά στο θάνατο.
atheatignosi.blogspot.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου