Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Πρόσθες Αυτοίς Κακά ΚΥΡΙΕ, Πρόσθες Αυτοίς Κακά Τοις Ενδόξοις Της Γής.


Ακολουθία Όρθρου ΜΕΓ. ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ με το που μπαίνουμε στην κατανυκτική ατμόσφαιρα των Ιερών Ναών μας τα ψαλμικά ακούσματα είναι συνταρακτικά (Δικαιοσύνη μάθετε οι ενοικούντες επί της γης), όμως τι να το κάνεις, τόσα χρόνια ισχύει το λαικό ρητό (στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα) για αυτό φθάσαμε εδώ που φθάσαμε όλοι ανεξαιρέτως. Ο καθένας με το αντίστοιχο ποσοστό ευθύνης του.  

Συγκεκριμένα όμως για μία ιδιαίτερη κατηγορία, αυτών που κινούνται μέσα στους διαδρόμους της κοσμικής και πολιτικής δόξας ψέλνεται κάτι πολύ πιο βαρύ και επίκαιρο και αυτό είναι ο δ΄στίχος του ψαλμού (Πρόσθες αυτοίς κακά ΚΥΡΙΕ, Πρόσθες αυτοίς κακά τοις ενδόξοις της γης)....



Οι αθεόφοβοι  εξουσιαστές μπορεί να έχουν άγνοια των εγκληματικών επιπτώσεων των τεκταινομένων τους, όμως ο ΑΓΙΟΣ ΤΡΙΑΔΙΚΟΣ ΘΕΟΣ έχει γνώση αυτών των σχεδίων . Τον παραπάνω ψαλμό τον απαγγέλουν κάθε στιγμή στον ουρανό τα απανταχού της γης αθώα θύματα αυτών των εγκληματιών και έτσι εξουδετερώνουν την επερχόμενη  παγκόσμια κακία τους.

Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές της εγκατάλειψης και της προδοσίας  και σε όσες  πιθανώς ακολουθήσουν  οφείλουμε και εμείς  σαν υποψήφια θύματα της παγκόσμιας ασυδοσίας  να σφραγίσουμε τα χείλη μας με την ΕΥΧΗ(( Κύριε Ιησού Χριστέ Υιέ και Λόγε του Θεού ελέησον με)) και τα χέρια μας με την άδολη αγάπη στην πατρίδα και να προσθέτουμε τα παραπάνω ψαλμικά συμμετέχοντας στις ουράνιες ψαλμωδίες που επιβεβαιώνουν και επιφέρουν την νίκη του ΑΡΝΙΟΥ επί των αρχόντων του σκότους που βιάζονται στις μέρες μας πολύ, αλλά στο τέλος θα καταπωθούν  από το ΦΩΣ της ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ  γιατί τολμούν να  ΤΟ προσβάλουν τέτοιες Άγιες ημέρες που έρχονται.

ΔΡ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣ

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου