Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

Εγκαταλείπουν την Ελλάδα οι μετανάστες..... Αμήν και πότε...


Χιλιάδες άνθρωποι που έφυγαν από τις πατρίδες τους αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον στην Ελλάδα, αποφασίζουν να εγκαταλείψουν την χώρα μας, αφού δεν μπορούν να επιβιώσουν. Περισσότερες από 4.500 αιτήσεις έχουν κατατεθεί ήδη στον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης από τον περασμένο Μάιο, ενώ έως την Πέμπτη είχαν καταγραφεί 1.278 αιτήσεις στο πρόγραμμα εθελοντικού επαναπατρισμού....



«Υπολογίζεται ότι μέχρι τον Ιούνιο, όπου τελειώνει και ο δεύτερος κύκλος του προγράμματος, θα έχουν επιστρέψει περίπου 2.500 άνθρωποι». Δήλωσε ο επικεφαλής του Ελληνικού γραφείου του ΔΟΜ.
«Πρόκειται για ανθρώπους που είναι εγκλωβισμένοι στην χώρα μας, είτε επειδή δεν μπορούν να φύγουν για την Ευρώπη είτε επειδή δεν μπορούν να βρουν μία δουλειά, ή χρήματα για να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, ενώ την ίδια στιγμή δέχονται επιθέσεις από ακροδεξιούς στο κέντρο της Αθήνας. Μέσω του ΔΟΜ τους προσφέρεται ένας αξιοπρεπής τρόπος επαναπατρισμού».
Το πρόγραμμα εθελοντικού επαναπατρισμού πραγματοποιείται σε συνεργασία με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Το 75% των εξόδων αντλούνται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επιστροφής και το 25% από ελληνικά κονδύλια.
Οι περισσότερες αιτήσεις είναι από Αφγανούς μετανάστες με αριθμό, 1.923, Πακιστανοί με 1.087 αιτήσεις, αλλά και υπήκοοι του Ιράν, Μπαγκλαντές, Μαρόκου, Νιγηρίας, Σουδάν. Τα έξοδα επιστροφής είναι πληρωμένα και παίρνουν και ένα ποσό 300 ευρώ στο χέρι για να επιστρέψουν στην πατρίδα τους. Παρόλο που έχουν το δικαίωμα να ζητήσουν άσυλο, προτιμούν οι ίδιοι να επιστρέψουν στην πατρίδα τους και να επιλέξουν το πρόγραμμα Εθελοντικού επαναπατρισμού.
pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου