Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Εγινε πατέρας έως και...600 φορές


Επιστήμονας που είχε ιδρύσει με την σύζυγό του κλινική γονιμότητας στο Λονδίνο, την δεκαετία του 1940, χρησιμοποιούσε κατ' επανάληψη το δικό του σπέρμα, με αποτέλεσμα να έχει γίνει πατέρας έως και 600 φορές.
Τουλάχιστον αυτό προκύπτει από έρευνες που επικαλούνται βρετανικά ΜΜΕ. Ο αυστριακός βιολόγος, Μπέρτολντ Βάισνερ συνέδραμε μέσω της κλινικής του στην γέννηση 1500 μωρών. Ενώ οι εκτός κλινικής θεωρούσαν ότι οι δότες ήταν κάποιοι ευφυείς άνθρωποι, όπως υποσχόταν ο ιδρυτής της, τώρα προκύπτει ότι ο ίδιος ο επιστήμονας χρησιμοποιούσε πολύ συχνά το δικό του σπέρμα, προφανώς ελλείψει άλλων δωρεών. Μόνο που την εποχή εκείνη, κανείς δεν γνώριζε ότι είχε αποφασίσει να γίνει...κατ' επανάληψη δότης....



Η σύζυγός του, Μέρι Μπάρτον, η οποία απεβίωσε πριν από 11 χρόνια, είχε καταστρέψει όλα τα ιατρικά αρχεία, με αποτέλεσμα τα παιδιά του Βάισνερ να μην έχουν ιδέα για τους δεσμούς αίματος που τα συνδέουν.

Ωστόσο, μετά την διεξαγωγή τεστ DNA σε ανθρώπους η σύλληψη των οποίων έγινε στην εν λόγω κλινική μεταξύ 1943-1962, προέκυψε ότι περίπου τα 2/3 του σπέρματος προέρχονται όντως από τον Βάισνερ. Εκτιμάται λοιπόν ότι ο βιολόγος- ο οποίος πέθανε το 1972- ενδέχεται να είναι πατέρας 300-600 παιδιών.

Η πρακτική που ακολούθησε ο επιστήμονας, απαγορεύεται αυστηρά από το νόμο, καθώς υπάρχει αυξημένος κίνδυνος, όταν τόσο μεγάλος αριθμός παιδιών μοιράζεται το ίδιο DNA, ορισμένα εξ αυτών να συναντηθούν και να κάνουν οικογένεια αγνοώντας την βιολογική τους συγγένεια, με αποτέλεσμα τα δικά τους παιδιά να αντιμετωπίσουν σοβαρά γενετικά προβλήματα.
ethnos.gr

ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2012/04/600.html#ixzz1rioyzPYc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου