Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Τα Ηνωμένα Έθνη σχεδιάζουν την αναγνώριση των σεξουαλικών δικαιωμάτων δεκάχρονων παιδιών ... Ήμαρτον! Τι άλλο θα ακούσουμε από αυτούς τους τρελλούς που "κατέλαβαν" αυτήν την χώρα


Η Επιτροπή Πληθυσμού και Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών βρίσκεται στην φάση σχεδιασμού των ‘’σεξουαλικών και αναπαραγωγικών δικαιωμάτων και υγείας’’ παιδιών ηλικίας 10 ετών και άνω!!!.
Ακόμη και ο Γενικός Γραμματέας Ban Ki-Moon συμφωνεί με αυτή τη κίνηση. Σε πρόσφατη δήλωσή του είπε: «Τα νεαρά άτομα, όπως και όλοι οι άνθρωποι, θα πρέπει να μοιράζονται το ανθρώπινο δικαίωμα στην υγεία, συμπεριλαμβανομένης της σεξουαλικής και αναπαραγωγικής υγείας»....



Με τον ισχύοντα διεθνή νόμο δεν αναγνωρίζεται το δικαίωμα σε σεξουαλική και αναπαραγωγική υγεία, πόσο μάλλον στην περίπτωση ανήλικων παιδιών.
Όμως, μόλις πέρυσι ο Ειδικός Αντιπρόσωπος για την Υγεία στα Ηνωμένα ‘Εθνη, Anand Grover, δημιούργησε έντονο κλίμα επικρίσεων όταν ισχυρίστηκε ότι το δικαίωμα στη σεξουαλική και αναπαραγωγική υγεία ισχύει και προσπάθησε να το ορίσει ως τη πρόσβαση στην έκτρωση, την αντισύλληψη, και τη σεξουαλική εκπαίδευση.
Η διασύνδεση του δικαιώματος της σεξουαλικής και αναπαραγωγικής υγείας των παιδιών με αυτό τον ορισμό μπορεί να σημαίνει ότι τα παιδιά θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στην έκτρωση και την αντισύλληψη!!
Οι οργανισμοί όπως ο Διεθνής Οικογενειακός Προγραμματισμός (IPPF) και η IPAS είναι ισχυροί σύμμαχοι των σεξουαλικών και αναπαραγωγικών δικαιωμάτων των ανηλίκων διεθνώς και στα Ηνωμένα ‘Εθνη, και προωθούν έντονα την ιδέα του δικαιώματος στην έκτρωση και αντισύλληψη για τα ανήλικα παιδιά.
Για οργανισμούς όπως η IPPF, οι γονείς αποτελούν το σημαντικότερο εμπόδιο πρόσβασης των ανηλίκων σε υπηρεσίες όπως η έκτρωση και η αντισύλληψη, και ευελπιστούν ότι θα προωθήσουν σε συνέδριο στα Ηνωμένα Έθνη την περιθωριοποίηση του ρόλου των γονέων!!!
Σε επίσημη δήλωση της η IPPF επισημαίνει ότι “οι νόμοι που περιορίζουν την πρόσβαση των νεαρών ατόμων στις υπηρεσίες σεξουαλικής και αναπαραγωγικής υγείας, συμπεριλαμβανομένων των νόμων περί γονεϊκής συγκατάθεσης’’ θα πρέπει είτε να απομακρυνθούν είτε να περιοριστεί η εφαρμογή τους! Η IPAS είναι ακόμη πιο προκλητική λέγοντας ότι οι νέοι θα πρέπει να εκλαμβάνονται ως ανεξάρτητοι δρώντες!!! οι οποίοι δεν θα πρέπει να βιώνουν εμπόδια στην ικανότητά τους να λαμβάνουν πληροφορημένες αποφάσεις.
Ο κύριος στόχος των δύο αυτών οργανισμών στο Συνέδριο των Ηνωμένων Εθνών θα είναι να περιθωριοποιηθεί η εμπλοκή των γονέων και να ενθαρρυνθεί η σχετική πρωτοβουλία από ολοένα και περισσότερα έθνη.
Το σχετικό κείμενο που βρίσκεται προς διαπραγμάτευση καλεί τις κυβερνήσεις να ‘’δώσουν το πάν για την εκπλήρωση του στόχου της αναπαραγωγικής υγείας, υπηρεσιών, και ανάγκες εκπαίδευσης των νέων ατόμων σεβόμενες πλήρως την ιδιωτικότητα και την εμπιστευτικότητα των πληροφοριών’’...
Τα μέλη της Επιτροπής των Ηνωμένων Εθνών έχουν ξεκινήσει διαπραγματεύσεις αναφορικά με το εν λόγω ζήτημα και η τελική απόφαση θα ληφθεί τον μήνα που διανύουμε.
Είναι σίγουρο ότι αν ληφθεί η σχετική απόφαση, θα αποτελέσει την πιο αμφιλεγόμενη απόφαση των τελευταίων ετών....

ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2012/04/blog-post_4553.html#ixzz1qsVxBlKI

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου