Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Ευθανασία δίχως όρια στο ΕΣΥ της Βρετανίας: Θανατώνονται κάθε χρόνο 130.000 ηλικιωμένοι ασθενείς


Σάλο προκάλεσε η αναφορά επιφανούς Βρετανού ιατρού κατά τη διάρκεια συνάντησης της Βασιλικής Κοινωνίας Ιατρικής στο Λονδίνο ότι κάθε χρόνο περίπου 130.000 ηλικιωμένοι ασθενείς οι οποίοι πεθαίνουν σε ιδρύματα του ΕΣΥ της Βρετανίας (NHS) έχουν υποβληθεί σε ευθανασία υπό τις πρακτικές του τουλάχιστον αμφιλεγόμενου πρωτοκόλλου της Φροντίδας του Liverpool (Liverpool Care Pathway).

Το συγκεκριμένο πρωτόκολλο φροντίδας για τους ανθρώπους που πάσχουν από ανίατες νόσους χαρακτηρίστηκε από τον συγκεκριμένο ιατρό ως μονοπάτι προς τον θάνατο...



Ο Δρ. Patrick Pullicino, ο οποίος είναι σύμβουλος νευρολογίας για τα Νοσοκομεία του East Kent και Καθηγητής Κλινικών Νευροεπιστημών στο Πανεπιστήμιο του Kent, ισχυρίζεται ότι οι ιατροί τοποθετούν τους ασθενείς στις ρυθμίσεις και πρακτικές του συγκεκριμένου πρωτοκόλλου φροντίδας (LCP) δίχως να έχει πραγματοποιηθεί η κατάλληλη ανάλυση και διάγνωση της ιατρικής τους κατάστασης, αλλά χρησιμοποιούν ως παράγοντες που επηρεάζουν τη συγκεκριμένη απόφαση την έλλειψη νοσοκομειακών κλινών και τη δυσκολία νοσηλευτικής αντιμετώπισης των ηλικιωμένων ασθενών!!!!

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail που σας παρουσιάζει το pentapostagma.gr, ο συγκεκριμένος ιατρός εκτιμά ότι από τους περίπου 500.000 θανάτους ηλικιωμένων ασθενών οι οποίοι νοσηλεύονται σε νοσοκομεία του ΕΣΥ της Βρετανίας, περίπου το 29 τοις εκατό, ή σε απόλυτους αριθμούς οι 130.000 ηλικιωμένοι ασθενείς τοποθετούνται στο πρωτόκολλο ‘φροντίδας’ του Liverpool, ουσιαστικά όμως στο πρωτόκολλο του θανάτου.

Το πρωτόκολλο της φροντίδας του Liverpool (Liverpool Care Pathway), αναπτύχθηκε ως πρακτική από το Βασιλικό Νοσοκομείο του Liverpool και το ίδρυμα γήρατος Marie Curie στη δεκαετία του 90, και περιγράφηκε από τους διαμορφωτές του ως ένας άξονας δράσης για την καθοδήγηση της φροντίδας των ασθενών που πάσχουν από ανίατες νόσους και εγκρίθηκε το 2004 από το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας και Κλινικής Αριστείας (NICE), το οποίο αποτελεί το κατεξοχήν κυβερνητικό σώμα που ρυθμίζει και ευθύνεται για την εύρυθμη λειτουργία των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας.

Το πρωτόκολλο της φροντίδας του Liverpool, έχει υιοθετηθεί στην επικράτεια της Αγγλίας από περισσότερα από 300 νοσοκομεία, 130 γηροκομεία και 560 οίκους φροντίδας, και επιτρέπει την σταδιακή απόσυρση της προσφοράς τροφής και εξειδικευμένης διατροφής, καθώς και την σταδιακή βαθιά καταστολή για τους ασθενείς που πάσχουν από ανίατες νόσους!!!!

Η βαθιά καταστολή σε συνδυασμό με την απόσυρση των υγρών οδηγεί πολύ γρήγορα στον θάνατο...

Βεβαίως, οι πρακτικές του πρωτοκόλλου είναι απάνθρωπες και συχνά δίχως καμία ορθή διαγνωστική βάση. Ο δρ. Pullicino περιέγραψε μία προσωπική του εμπειρία: με την απομάκρυνση ενός ασθενούς υπό τις απάνθρωπες πρακτικές του πρωτοκόλλου φροντίδας του Liverpool ο ασθενής κατάφερε να ζήσει 14 μήνες ακόμη, αποδεικνύοντας ότι η διάγνωση του ιατρού ότι ο ασθενής είχε μόνο μερικές ώρες ζωής ήταν ολοφάνερα λανθασμένη.

Βεβαίως, όταν τίθενται ως προτεραιότητες η αποσυμφόρηση των κλινών και η ευκολία της νοσηλευτικής σχέσης και αντιμετώπισης σε σχέση με τη μέριμνα για τη ποιοτική περίθαλψη και κυριότερα σε σχέση με τον σεβασμό προς την ανθρώπινη ζωή, τότε πολύ εύκολα η κατάσταση μπορεί να τεθεί εκτός ελέγχου...

Η σταδιακή και βασανιστική ευθανασία τόσου μεγάλου αριθμού ασθενών θα πρέπει να ειδωθεί ως εγκληματική πράξη, καθώς πολλές φορές συνοδεύεται από αμφίβολες και ανεύθυνες διαγνώσεις.
pentapostagma.gr

ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2012/06/130000.html#ixzz1zBF69vt1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου