Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ > Ε.Μπαγίς: "Τα νησιά του Αιγαίου είναι αμφισβητούμενα"! Μολών Λαβέ...λέμε εμείς...


Σε πρωτοφανή επίσημη δήλωση αμφισβήτησης του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των νησιών του Αιγαίου, προχώρησε η Άγκυρα αιτιολογώντας την άρνησή της να υπογράψει την σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας καθώς όλα τα κράτη-μέλη, η ίδια η ΕΕ και όλα τα υποψήφια προς ένταξη κράτη -πλην Τουρκίας- είναι συμβαλλόμενα μέρη της.
Σε απάντηση του Τούρκου υπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Εγκεμέν Μπαγκίς μετά από ερώτηση του ευρωβουλευτή ΝΔ Γ.Κουμουτσάκου, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής ΕΕ- Τουρκίας, σχετικά με τους λόγους για τους οποίους η Τουρκία δεν αποδέχεται τη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας; παρά το γεγονός ότι αυτή αποτελεί ευρωπαϊκό κεκτημένο η απάντηση του Μπαγίς ήταν ότι ... υπάρχουν αμφισβητήσεις για το ιδιοκτησιακό καθεστώς των νησιών του Αιγαίου!....



Επί λέξει είπε ότι "Η Αγκυρα δεν υπογράφει την Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας εξαιτίας των προβλημάτων που υπάρχουν με την Ελλάδα για τα νησιά του Αιγαίου". Προσέθεσε μάλιστα ότι "Δεν πρόκειται να την υπογράψουμε, ακόμα και αν ενταχθούμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση αν δεν λυθούν τα πτοβλήματα αυτά" και βέβαια ανφερόταν στις "γκρίζες ζώνες".
«Η απάντηση αυτή του κ. Μπαγκίς συνιστά- εξ όσων δύναμαι να γνωρίζω - την πρώτη δημόσια παραδοχή αυτού του είδους από Τούρκο αξιωματούχο. Πέραν όλων των άλλων, καταδεικνύει ότι μία υποψήφια προς ένταξη χώρα αποδέχεται το Διεθνές Δίκαιο, τις διεθνείς συμβάσεις και το ευρωπαϊκό κεκτημένο μόνον όταν εξυπηρετούνται τα συμφέροντα και οι επιδιώξεις της. Εγείρεται λοιπόν ένα πολλαπλώς σοβαρό ζήτημα όσον αφορά στις σχέσεις της Τουρκίας τόσο με την Ελλάδα, όσο και με την ΕΕ» δήλωσε ο κ. Γ.Κουμουτσάκος μετά το τέλος της συνεδρίασης.
Αυτά να τα διαβάσουν κάποιοι οι οποίοι υπερασπίζονται τον μονομερή αφοπλισμό της χώρας. Και κάποιοι άλλοι οι οποίοι λένε "Έχουμε τα καλύτερα όπλα μόνο ανταλλακτικά και καύσιμα θέλουμε". Και ξεχνούν ότι για να καταστεί επιχειρησιακό ένα σύστημα από την ώρα υπογραφής της σύμβασης, μεσολαβούν πέντε ή και δέκα χρόνια από την ημέρα υπογραφή προμηθείας του. Και σε πέντε χρόνια από σήμερα, τα μισά καράβια θα είναι για σκραπ και κάπου 100 μαχητικά καλά, αλλά μόνο για το μουσείο. Η ασφάλεια δεν είναι σούπερ μάρκετ που πας, αγοράζεις και καταναλώνεις. Αυτά για να μην ισχυριστούν κάποιοι όταν ξεσπάσει η θύελλα ότι "Δεν ήξεραν"...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου