Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

ΕΣΗΕΑ-Scientology-ΔΗΜΑΡ και αντιρατσιστικό

Του Αντώνη Μποσνακούδη, δημοσιογράφου

tonybosnakoudis@gmail.com

Στις αρχές Ιανουαρίου υπέβαλλα Υπόμνημα στα μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, με τίτλο «Η πολιτική, δημοσιογραφική και κοινωνική διάβρωση από τη συγκαλυμμένη δράση της εξτρεμιστικής οργάνωσης ‘Scientology-ΚΕΦΕ’»....




Μέχρι σήμερα τα μέλη της Επιτροπής δεν φαίνεται να ασχολήθηκαν με το θέμα ίσως λόγω της έρευνας για το USB stick του πρώην υπουργού Παπακωνσταντίνου. Η πρόσφατη δημοσιότητα, όμως, για το «αντιρατσιστικό νομοσχέδιο» υποχρεώνει στη δημοσιοποίηση του βασικού κειμένου διότι αποκαλύπτει ότι οι πολιτικοί χώροι και άτομα που έλαβαν από την Scientology το «φιλί της πολιτικής ζωής» για να δικαιολογήσουν πολιτικά την ύπαρξή τους, λειτουργούν μέσα στην κυβέρνηση και ως «πλυντήρια ισχύος» αυτής της ρατσιστικής και εγκληματικής οργάνωσης, η οποία υποστηρίχθηκε ακόμη και από την CIA και έχει καταδικαστεί από την Ελληνική Δικαιοσύνη.


Επιπλέον, τα Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ των τελευταίων ετών έχουν συνειδητά συγκαλύψει τα στοιχεία που βλέπετε στη συνέχεια για τον πολιτικό έλεγχο συγκεκριμένων κομμάτων και τμημάτων άλλων κομμάτων αλλά και για τον έλεγχο της δημοσιογραφίας και την κατεύθυνσή της σε προσανατολισμούς που υπαγορεύθηκαν από τον στρατηγικό χώρο που εξυπηρετεί η Scientology. Ο νυν πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Δημήτρης Τρίμης, είναι κυριότερος αρχιτέκτονας αυτής της υποδούλωσης της δημοσιογραφίας από την εποχή που ήταν στον «Ιό» της Ελευθεροτυπίας. Όλα τα μέλη των Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ και της ομοσπονδίας ΠΟΕΣΥ των τελευταίων ετών, αν και γνώριζαν μέσω αναλυτικών και επώνυμων καταγγελιών, δεν έκαναν τίποτα για κάθαρση στη δημοσιογραφία. Συντήρησαν ένα έκτρωμα αντιδεοντολογικής λειτουργίας, το οποίο τώρα (μαζί με τους πολιτικούς χώρους που συντήρησε η Scientology) αποτελούν τους πολιτικούς και δημοσιογραφικούς πυλώνες οι οποίοι στηρίζουν το καταστροφικό έργο της Τρόικας και τα ξένα συμφέροντα διαφθοράς που εξυπηρετεί.


Ο παλαιός Συνασπισμός των Αλαβάνου, Κουβέλη, Κουναλάκη, Παπαγιαννάκη κ.λπ., ο οποίος σήμερα αποτελεί τον πυρήνα της ΔΗΜΑΡ, είτε τμήμα του ΠΑΣΟΚ, διαμορφώθηκε από τις αρχές του ΄90 ως πολιτικό εργαλείο της Scientology για επιβολή συγκεκριμένων αντιλήψεων στα ΜΜΕ και στην πολιτική σκηνή, οι οποίες αφορούσαν «εθνικισμό», «μειονότητες», «ξενοφοβία», «ρατσισμό», «θρησκευτικά δικαιώματα» κ.λπ. ώστε η Scientology να έχει ευνοϊκό περιβάλλον εναντίον οποιουδήποτε (κυρίως της Εκκλησίας) δεν υποκύπτει στον ολοκληρωτισμό της για να λειτουργεί ανεξέλεγκτα ως «θρησκεία». Σήμερα βλέπουμε την εξέλιξη αυτών των ενεργειών της Scientology για 20 περίπου χρόνια σε περιπτώσεις όπως το «αντιρατσιστικό» και στήριξη των ενεργειών της Τρόικα. Τα πολιτικά και δημοσιογραφικά δίκτυα και τα δίκτυα εντός του χώρου των αυτοχαρακτηριζόμενων «υπερασπιστών ανθρωπίνων δικαιωμάτων», που δημιουργήθηκαν μετά από εντολές της διεθνούς διοίκησης της Scientology από το Λος Άντζελες, Ουάσινγκτον και Δανία, είναι αυτά ακριβώς που συνεργάζονται σήμερα με την Τρόικα.


Ο σημερινός Συνασπισμός – ΣΥΡΙΖΑ έχει ακόμη κατάλοιπα της παλαιάς εποχής αν και η παλαιά ηγεσία του και παλαιές κομβικές προσωπικότητες είναι αντίπαλοί του πια. Παρόλα αυτά, εξακολουθεί να είναι παγιδευμένος στην πολιτική κληρονομιά που άφησαν οι «παλαιοί», σε μεγάλο βαθμό λόγω της άγνοιας των ουσιαστικών στοιχείων που δείχνουν πώς διαμορφώθηκε αυτός ο πολιτικός χώρος. Ο πυρήνας της ύπαρξης και της διαμόρφωσης έκφρασης των ΜΜΕ καθορίστηκε από τον παλαιό Συνασπισμό, οι άνθρωποι του οποίου σήμερα στον μεγαλύτερο βαθμό ανήκουν σε άλλους αντίπαλους χώρους (ΔΗΜΑΡ, ΠΑΣΟΚ, κάπως ΝΔ). Μαζί τους, όμως, σε αυτούς τους αντίπαλους χώρους, βρίσκονται και οι μεγάλες συστημικές δομές ΜΜΕ όπως έχουν συνδιαμορφωθεί στα τελευταία 15  χρόνια τουλάχιστον.


Η συνάφεια αυτών των ΜΜΕ με την ΔΗΜΑΡ και χώρους εντός του ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είναι πολύ μεγάλη λόγω αυτής της συνδιαμόρφωσης. Μια άλλη πραγματικότητα των περίπου δύο δεκαετιών ανεξέλεγκτης διάβρωσης είναι ο σχεδόν καθολικός, ολοκληρωτικός και ισχυρός έλεγχος δημοσίων και μη δημοσίων «φορέων ανθρωπίνων δικαιωμάτων». Οι περιπτώσεις Μανιτάκη, Κουβέλη, Φραγκάκη, Σταθόπουλου κ.λπ. και ειδικότερα η οργάνωση ΕΕΔΑ όπως επίσης η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, η Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, κ.λπ. αφορούν μερικές από τις «μαύρες», αντικοινωνικές παρεμβάσεις που αναλύονται.

Στις διευθύνσεις:
http://unchain.gr/
http://unchain.gr/parliament.html
http://unchain.gr/Trimis.html

υπάρχει πρόσθετο υλικό.



ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΥΠΟΜΝΗΜΑΤΟΣ:

http://farosradio.gr/el/faros-news/item/2414-esiea-scientology-dimar-antiratsistiko.html

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου