Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Κίνα: «Το Νοέμβριο η εκτόξευση του αντι-δορυφορικού πυραύλου»


Οριστικοποίησε η Κίνα την επικείμενη εκτόξευση του αντι-δορυφορικού της πυραύλου Dong-Ning 2 όπως ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Άμυνας. "Η εκτόξευση θα πραγματοποιηθεί το Νοέμβριο" δήλωσε ο εκπρόσωπος για να προσθέσει ότι η δοκιμή θα περιλαμβάνει βολή κατά δορυφόρου που βρίσκεται "σε υψηλή τροχιά".

Η διευκρίνιση από τον Κινέζο εκπρόσωπο ότι η δοκιμή θα περιλαμβάνει στόχζο υψηλής τροχιάς επιβεβαιώνει ουσιαστικά του φόβους των Αμερικανών ότιτο κινεζικό αντι-δορυφορικό όπλο έχει ως στοχο το σύμπλεγμα δορυφόρων του συστήματος ναυτιλία GPS καθώς οι συγκεκριμένοι βρίσκονται τοποθετημένοι σε γεωσύγχρονες τροχιές.....



Ο DN-2 περιγράφεται ως όπλο αναχαίτισης δορυφόρων υψηλής τροχιάς και πραγματοποιεί ουσιαστικά την καταστροφή των στόχων του διεμβολίζοντάς τους με πολύ υψηλές ταχύτητες.  Η δορυφόροι υψηλής τροχιάς, είναι ουσιαστικά δορυφόροι οι οποίοι κινούνται σε γεωσύγχρονες τροχιές, ακριβώς εκί δηλαδή που εκτοξεύονται δορυφόροι τηλεπικοινωνιών και ναυτιλίας (σύστημα GPS) και ποικίλει μεταξύ 19.200 και 35.200 χλμ. από τη Γη.

Μάλιστα ο Κινέζος εκπρόσωπος δήλωσε ότι η εκτόξευση θα πραγματοποιηθεί μέτα τις αμερικανικές εκλογές της 6ης Νοεμβρίου, υπονοώντας ότι η "έντασή" της θα εξαρτηθεί και από το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών! Η "ποιότητα" της δοκιμής δεν έχει διευκρινιστεί αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά. Είτε μπορεί να πρόκειται για προσβολή κάποιου δορυφόρου ο οποίος είναι απενεργοποιημένος είτε για προσομοίωση προσβολής.

Η τελευταία δοκιμή της Κίνας με αντι-δορυφορικό πύραυλο τον Dong Ning-1 έγινε το 2007 καταστρέφοντας ένα δορυφόρο μετεωρολογικών μελετών σε χαμηλή τροχιά των 550 χλμ. ο οποίος είχε σταματήσει να λειτουργεί, προκαλώντας όμως  - σύμφωνα με Αμερικανούς ειδικούς - θραύσματα  τα οποία θα απειλούν άλλους δορυφόρους αλλά επανδρωμένες πτήσεις σε τροχιά για τα επόμενα 100 χρόνια.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου