Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

«Ο βομβαρδισμός στο Σουδάν ήταν Πρόβα Τζενεράλε του Ισραήλ για επίθεση στο Ιράν»


Η επίθεση κατά του στρατιωτικού εργοστασίου «Γιαρμούκ» σε προάστιο της πρωτεύουσας του Σουδάν που έγινε από το Ισραήλ με τη συμμετοχή  οκτώ μαχητικών αεροσκαφών αποτέλεσε μια γενική πρόβα για την ισραηλινή αεροπορία, σύμφωνα με δημοσίευμα του Sunday Times.

Τις πρώτες πρωϊνές ώρες της 24ης Οκτωβρίου, οκτώ ισραηλινά μαχητικά πολλαπλού ρόλου «F-15 i», τέσσερα από τα οποία έφεραν από δύο βόμβες ενός τόνου και άλλες σε ενέργεια, προκάλεσαν πλήγμα στο γιγαντιαίο βιομηχανικό συγκρότημα «Γιαρμούκ» και από ότι φαίνεται πρόκειται για μια πρόβα τζενεράλε για την επερχόμενη επίθεση στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν, αναφέρει το βρετανικό δημοσίευμα......



Σύμφωνα με εκτιμήσεις δυτικών εμπειρογνωμόνων κατά τη διάρκεια της λειτουργίας τα ισραηλινά αεροσκάφη πέρασαν τις τέσσερις ώρες πτήσεις σε μια απόσταση 3.900 χιλιομέτρων.

Η πτήση πραγματοποιήθηκε πάνω από την Ερυθρά Θάλασσα και τα ισραηλινά αεροσκάφη εισήλθαν στον εναέριο χώρο του Σουδάν από την ανατολή για να μην  διεγείρουν την αιγυπτιακή άμυνα.

Στην πτήση αυτή χρησιμοποιήθηκε το σύστημα  «Gulfstream G 550» που κατέστησε ανήμπορα τα ραντάρ καθώς και άλλα συστήματα  ραδιοπομπών της σουδανικής άμυνας.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην απογειωθεί κανένα «MIG» αυτής της αφρικανικής χώρας, γράφει το δημοσίευμα.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου