Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

ΤΟ ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΟ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑ ΜΠΑΛΤΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΦΡΑΙΜ

Έπρεπε να περάσει το δικό του Γολγοθά το Βατοπαίδι και ο ηγούμενος Εφραίμ για να έρθει τελικά η "Ανάσταση". Μια "Ανάσταση", η οποία αποτυπώθηκε πλήρως στην ευρύτατη αποδοχή που είχαν χθες το απόγευμα τα λεγόμενά του. Οχι μονάχα στο πολυπληθές κοινό, αλλά κυρίως στους κυβερνώντες.

Το παρατεταμένο χειροκρότημα του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκου, είχε τη δική του σημειολογία. Έβαζε φαρδιά πλατιά την κυβερνητική σφραγίδα στην πολλαπλή εκτίμηση προς το πρόσωπο του ηγουμένου και έκλεινε οριστικά το "μαύρο" κεφάλαιο της άδικης πρόσφατης περιπέτειας.
Ο πολιτικός κόσμος φαίνεται να...μετανοεί για την ανίερη επίθεση στη Μονή και τον ηγούμενο και αυτό φάνηκε χθες στο ξενοδοχείο Κάραβελ....



Όσον αφορά στον ίδιο τον κ. Μπαλτάκο φαίνεται πως έχει αναλάβει προσωπικά το θέμα αφού και στο Αγιον Όρος βρ΄θηκε πρόσφατα, αλλά ή ταν και εκείνος που διαχειρίστηκε τα αιτήματα των μοναχών πριν από την πρόσφατη συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

Στο βήμα όπου έμεινε για αρκετή ώρα ο ηγούμενος είπε πολλά και διάφορα. Από αυτά που ξεχώρισαν ήταν η αναφορά του στην οικονομική κρίση, κάτι που δεν συνηθίζουν οι μοναχοί

"Η κρίση στην Ελλάδα δεν είναι μόνο οικονομική αλλά και πνευματική. Αλλά η Ελλάδα θα σταθεί στα πόδια της" καθώς την χαρκτήρισε "σημείο παρουσίας του Χριστού" . Τόνισε δε, πως με την δύναμη της προσευχής των μοναχών του Αγίου Όρους, όλα θα πάνε καλά"

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου