Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

Ο ωραιότερος δρόμος του κόσμου (photos)

Βρίσκεται στη Βραζιλία, στην πόλη Πόρτο Αλέγκρε και ονομάζεται Rua Gonçalo de Carvalho...


Δεν πρόκειται για πολύ μεγάλο δρόμο, μόλις 3 οικοδομικά τετράγωνα διασχίζει, αλλά είναι τόσο δενδρόφυτος όσο κανένας άλλος δρόμος στον κόσμο.

Το «πράσινο τούνελ» όπως τον αναφέρουν οι κάτοικοι της περιοχής, κατακλύζεται από πανύψηλα tipuana δέντρα, που το ύψος τους φτάνει αυτό μίας τριώροφης πολυκατοικίας .

Περνώντας κάποιος από εκεί μαγεύεται από την επιβλητική όψη των πυκνοφυτευμένων δέντρων -τα οποία μάλιστα την άνοιξη ανθοφορούν υπέροχα κίτρινα λουλουδάκια- και έχει την αίσθηση ότι μία ζούγκλα μπερδεύτηκε γλυκά με την τσιμεντούπολη.....



Μάλιστα, οι ντόπιοι έχουν τέτοιο καμάρι για τον δρόμο τους, που το 2005 έδωσαν μεγάλο αγώνα μέσα από πορείες και διαμαρτυρίες προκειμένου να μην κατασκευαστεί σε ένα από τα 3 οικοδομικά τετράγωνα εμπορικό κέντρο, για τις ανάγκες του οποίου θα κόβονταν τα περισσότερα δέντρα.

Τα δέντρα φυτεύτηκαν το 1930 από τον τότε δήμαρχο της πόλης και πρόσφατα η Rua Gonçalo de Carvalho χαρακτηρίστηκε Μοντέρνο Μνημείο Οικολογικής, Πολιτιστικής και Περιβαλλοντικής Κληρονομιάς.

Προκειμένου το ριζικό σύστημα των δέντρων να μην καταστρέψει τους υπόγειους σωλήνες ύδρευσης και να μην «σηκωθούν» τα πεζοδρόμια, η εντυπωσιακή συστάδα φροντίζεται ανελλιπώς από ομάδα ειδικών. Αξίζει όμως τον κόπο, δε νομίζετε;




Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου