Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Δύο αποκαλυπτικές συνεντεύξεις του Δρ. Νίκου Κατσαρού για το θέμα των αεροψεκασμών και το σύστημα HAARP



Εισαγωγή από Αναβάσεις.

Οι δύο συνεντεύξεις που θα παραθέσουμε έχουν χρονική διαφορά κάτι παραπάνω από ένα χρόνο. Στην πρώτη συνέντευξη υπαρχει ομολογία από επίσημα χείλη, από τον τότε επίτροπο Περιβάλλοντος στην Ε.Ε. και νυν Υπ. Εξωτερικών κ. Σταύρο Δήμα ο οποίος σε σχετική ερώτηση που του ετέθη από Ολλανδό ευρωβουλευτή απάντησε ότι «είναι γνωστά τα περί «αεροψεκασμών αλλά δεν μπορεί να δοθεί κάποια επίσημη απάντηση…!».....




Εμείς στις Αναβάσεις κάναμε μια προσπάθεια και επαναφέραμε το θέμα εκ νέου στην ελληνική Βουλή, κατά την διάρκεια υπερβολικής συγκέντρωσης σωματιδίων αρσενικού στον Αττικό ουρανό, (βλέπε  ΕΔΩ ), μέσω της βοήθειας του βουλευτού Γιώργου Ανατολάκη (βλέπε  ΕΔΩ ) και σε συνεργασία με τον βουλευτή Ιωάννη Κοράντη, τους οποίους και ευχαριστούμε σαν Αναβάσεις.
Δυστυχώς δεν δέχτηκαν άλλοι βουλευτές ή πολιτικοί να ασχοληθούν παρά τις εκκλήσεις μας, και παρά τα δικά μας και υπεύθυνα στοιχεία σε φωτογραφίες και βίντεο που μπορούσαμε να τους διαθέσουμε.
Επίσης ξεκαθαρίσαμε από την Ε.Μ.Υ ότι δεν γνωρίζουν τίποτα για τους συγκεκριμένους αεροψεκασμούς (βλέπε  ΕΔΩ ).

Βλέπουμε λοιπόν ότι δυστυχώς τα χρόνια περνούν, μας αποκαλύπτουν σιγά-σιγά ότι όντως αυτά συμβαίνουν, αλλά δεν αντιδρούμε. Εφησυχάζουμε, διώχνουμε οποιοσδήποτε σκέψεις μακριά μας, μην τυχόν και στεναχωρηθούμε, ή στεναχωρήσουμε άλλους ανθρώπους λέγοντάς τους την αλήθεια.
Αυτό όμως ονομάζεται στρουθοκαμηλισμός.  Και διαφαίνεται ο κίνδυνος ενώ γνωρίζουμε, να συνηθίσουμε να μην αντιδρούμε πλέον. Μοιάζει σαν να γνωρίζουμε ότι βιάζουν την οικογένειά μας αλλά δεν αντιδρούμε επειδή το συνηθίσαμε σιγά-σιγά σαν ιδέα!
Πρέπει και αυτό το πρόβλημα να το μεταθέσουμε προς λύση στα παιδιά μας, μαζί με όλα τα άλλα που τους δημιουργήσαμε; Πολύ φοβόμαστε όταν μετά 10-15 χρόνια μάθουμε επισήμως πλέον τις σημερινές επιπτώσεις των αεροψεκασμών στην υγεία μας, θα είναι πολύ αργά.

________________________________

Όλη η αλήθεια για τους αεροψεκασμούς (chemtrails) – Νίκος Κατσαρός, επιστημονικός συνεργάτης στον ”Δημόκριτο”


Δρ. Νίκος Κατσαρός, επιστημονικός συνεργάτης στον «Δημόκριτο», π. Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Χημικών, π. Γραμματέας Ερευνας και Τεχνολογίας και π. Πρόεδρος του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ)

*Συνέντευξη στην  Ελ. Ώρα . την Δευτέρα, 06 Δεκέμβριος 2010. Αναδημοσιεύουμε από norfid.wordpress.com

Ένας διακεκριμένος Ελληνας επιστήμονας, ο Δρ. Νίκος Κατσαρός, επιστημονικός συνεργάτης στον «Δημόκριτο», π. Πρόεδρος της Ενωσης Ελλήνων Χημικών, π. Γραμματέας Ερευνας και Τεχνολογίας και π. Πρόεδρος του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), απαντά με την αποκλειστική συνέντευξή του που ακολουθεί, στο φλέγον ερώτημα: «Αν κάποιοι πραγματοποιούν αεροψεκασμούς με μυστηριώδη αεροπλάνα που πετούν συχνά στον ελληνικό εναέριο χώρο, είναι επικίνδυνοι για τους Ελληνες και το περιβάλλον οι ψεκασμοί αυτοί (που πιστεύεται ότι είναι «χημικοί»), από ποιους γίνονται και για ποιον σκοπό; Η αποκαλυπτική συνέντευξη του Δρ. Κατσαρού στον συνεργάτη μας Κώστα Παπαπαναγιώτου έχει ως ακολούθως.

- Δρ. Κατσαρέ, τα τελευταία χρόνια παρατηρούμε στον ουρανό λευκές «ουρές» (νεφοειδείς γραμμές) που αφήνουν πίσω τους ορισμένα αεροπλάνα. Γι’ αυτές τις παράξενες «ουρές», που παραμένουν στον ουρανό για μεγάλο χρονικό διάστημα, λέγονται πολλά και διάφορα, ενώ κυρίως υποστηρίζεται ότι «κάποιοι μας ψεκάζουν ανηλεώς και με συγκεκριμένους στόχους». Κατά την γνώμη σας τι ακριβώς συμβαίνει;

 - Πράγματι πολλοί άνθρωποι, οι οποίοι ζουν ή βρίσκονται στην Αθήνα και την Αττική, τη Θεσσαλονίκη, τον Βόλο, τη Λάρισα, την Πάτρα, το Ηράκλειο της Κρήτης και σε άλλες πόλεις και περιοχές της Ελλάδος, παρατηρούν – ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό – αυτές τις «ουρές» για τις οποίες με ρωτάτε.
Τις αφήνουν, όπως είπατε, ορισμένα αεροπλάνα και δεν εξαφανίζονται σε μερικά λεπτά, όπως συμβαίνει συνήθως,   αλλά διατηρούνται στον ουρανό για μεγάλο χρονικό διάστημα, δηλαδή επί ώρες, απλώνονται σιγά – σιγά και κάποιες φορές σχηματίζουν ένα εκτεταμένο ουράνιο «πέπλο». Αυτό το φαινόμενο παρατηρείται όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Κύπρο, τη γειτονική Ιταλία, τη Γερμανία, τις ΗΠΑ, τον Καναδά και σχεδόν σε κάθε χώρα του ΝΑΤΟ.
Είναι ένα φαινόμενο που άρχισε να παρατηρείται όλο και πιο έντονα τα τελευταία δέκα χρόνια και προκαλεί όχι μόνο πολλές συζητήσεις και εικασίες αλλά και μεγάλη ανησυχία, καθώς επαναλαμβάνεται με μεγάλη συχνότητα.

 - Μετά τα προαναφερθέντα, θα μας πείτε τι περιέχουν αυτές οι «ουρές» που επεκτείνονται και γίνονται ουράνιο «πέπλο»; Κι ακόμη, τι είδους αεροπλάνα τις αφήνουν;

 - Μέχρι σήμερα δεν γνωρίζουμε με βεβαιότητα τι περιέχουν αυτές οι «ουρές», αλλά σίγουρα περιέχουν κάποια χημικά στοιχεία και γι’ αυτό χαρακτηρίζονται ως «χημικές ουρές». Πάντως, πολλοί άνθρωποι ισχυρίζονται ότι έχουν εμφανίσει πονοκεφάλους, ζαλάδες, κακοδιάθεση ή και συμπτώματα γρίππης μετά από την εμφάνισή τους στον ουρανό, πολύ ψηλά πάνω από τα κεφάλια τους.
Και οι περισσότεροι από αυτούς πιστεύουν ότι «μας ψεκάζουν με χημικά», ενώ εύλογα ερωτούν «ποια είναι τα χημικά αυτά» και «κατά πόσον είναι επικίνδυνα». Από αναλύσεις που έγιναν μέχρι τώρα από ορισμένες ομάδες ή πανεπιστήμια, παρατηρήθηκε ότι το δημιουργούμενο από αεροψεκασμούς ουράνιο «πέπλο» περιέχει σωματίδια αλουμινίου ή βαρίου σε ποσότητες που φυσιολογικά δεν έπρεπε να υπάρχουν ούτε στο έδαφος, ούτε στο νερό. Ιδιαίτερα το βάριο είναι χημικό στοιχείο που δεν πρέπει να βρίσκεται στην επιφάνεια του εδάφους. Το επισημαίνω αυτό.


Τα αεροπλάνα που αφήνουν πίσω τους τις «χημικές ουρές», κάνοντας τους πάντες να ανησυχούν, είναι συνήθως τύπου KC 10 ή KC 135 και δεν φέρουν διακριτικά, ενώ κανείς δεν γνωρίζει από πού απογειώνονται ή πού προσγειώνονται.
Το πιθανότερο είναι να απογειώνονται από στρατιωτικά αεροδρόμια και να προσγειώνονται σ’ αυτά, οπότε και δεν κοινοποιούνται τα διαγράμματα των πτήσεών τους.
Συγχρόνως, κανένας διεθνής οργανισμός (ΝΑΤΟ, Ευρωπαϊκή Ενωση, ΟΗΕ κλπ.) ή χώρα (ΗΠΑ, Ρωσία, Καναδάς κ.ά.) δεν παραδέχεται επισήμως ότι πραγματοποιούνται τέτοιου είδους αεροψεκασμοί.
Εχουν, όμως, ανεπισήμως αφήσει να διαρρεύσει, ότι οι «ουρές» των αεροπλάνων περιέχουν σωματίδια από αλουμίνιο και βάριο και πως οι εν λόγω αεροψεκασμοί γίνονται για να αντιμετωπιστεί το «φαινόμενο του θερμοκηπίου», δηλαδή της κλιματικής αλλαγής.

Εάν πράγματι αυτό συμβαίνει, τότε το καύσιμο των αεροπλάνων που πραγματοποιούν τους αεροψεκασμούς περιέχει σωματίδια αλουμινίου και βαρίου, τα οποίαν όταν εξέρχονται μαζί με τα καυσαέρια κάθε αεροσκάφους ανακλούν τις ακτίνες του ηλίου και έτσι εισχωρεί λιγότερη ηλιακή ακτινοβολία στην Γη, με αποτέλεσμα να αποφεύγεται η υπερθέμανση του πλανήτη, δηλαδή το «φαινόμενο του θερμοκηπίου».
Εχουν γίνει μάλιστα υπολογισμοί, ότι εάν ανακλασθεί το 1% της ηλιακής ακτινοβολίας που φθάνει στη Γη, τότε τα επόμενα πενήντα χρόνια δεν θα υπάρχει αύξηση της θερμοκρασίας στον πλανήτη. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα αυξηθεί το λιώσιμο των πάγων, δεν θα έχουμε ακραία καιρικά φαινόμενα κλπ. Και συγχρόνως δεν θα πληρώνουμε τον φόρο διοξειδίου του άνθρακος κλπ.

Όπως γνωρίζουμε, οι ΗΠΑ δεν έχουν υπογράψει το Πρωτόκολλο του Κιότο  και έκτοτε προσπαθούν να βρουν εναλλακτικές λύσεις αντιμετώπισης του «φαινομένου του θερμοκηπίου». Μάλιστα, ο πατέρας της ατομικής βόμβας υδρογόνου Eduard Teller είχε δημοσιεύσει μια εργασία στην οποία πρότεινε την αποτροπή του «φαινομένου του θερμοκηπίου» με την ελευθέρωση στην ατμόσφαιρα σωματιδίων που θα ανακλούσαν το ηλιακό φως. Αλλά και ο Paul Crutzen, που βραβεύτηκε με το Βραβείο Νόμπελ στην δεκαετία του ’80, σε πρόσφατη δημοσίευσή του ανέφερε ότι εάν ελευθερώσουμε σωματίδια (όπως σωματίδια του θείου) στην ατμόσφαιρα, θα μιμηθούμε τις εκρήξεις ηφαιστείων (όπως αυτό του Pinatubo) και έτσι θα αποτρέψουμε τις σοβαρές επιπτώσεις του «φαινομένου του θερμοκηπίου».

- Εάν είναι έτσι, τότε γιατί οι… «δράστες» των αεροψεκασμών δεν αναγνωρίζουν επίσημα ότι πραγματοποιούν αυτά τα πειράματα για το καλό της ανθρωπότητας; Μήπως Δρ. Κατσαρέ συμβαίνει κάτι άλλο;

 - Αρχικά πρέπει να πούμε, ότι το αλουμίνιο και το βάριο είναι υλικά που όταν πέσουν στο έδαφος μολύνουν ανθρώπους, υδροφόρο ορίζοντα και τροφική αλυσίδα. Γι’ αυτό και αναζητούν τρόπους ώστε αυτά τα σωματίδια να παραμένουν στον ουρανό για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και έχουν σημειώσει κάποια πρόοδο σ’ αυτό.
Δεύτερον, τέτοια πειράματα δεν μπορούν να γίνουν πάνω από τη χώρα που τα πραγματοποιεί, γιατί τότε αυτή θα αποδείξει την ταυτότητά της. Συγχρόνως, τέτοια πειράματα πρέπει να γίνουν πάνω από το μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη, για να εκτιμηθεί η αποτελεσματικότητά τους. Επιπλέον, το άρθρο 6 του Κανονισμού των Ηνωμένων Εθνών απαγορεύει να γίνονται  πειράματα για την μεταβολή του κλίματος. Να γιατί τα εν λόγω πειράματα γίνονται όπως γίνονται…

Ξαναλέω, ότι μετά τους πολυσυζητημένους αεροψεκασμούς πολλοί άνθρωποι υποστηρίζουν ότι αισθάνονται πονοκεφάλους, ζαλάδες, έντονη κούραση, συμπτώματα γρίππης και ψυχική κατάπτωση. Όλα αυτά θα μπορούσαν να συμβούν αν ενδεχομένως περιέχονται διάφορα χημικά στις λευκές «ουρές» που αφήνουν πίσω τους τα αεροπλάνα.
Αξιωματούχοι χωρών του ΝΑΤΟ έχουν αφήσει να διαρρεύσει, ότι γίνονται πειράματα άμεσου εμβολιασμού του πληθυσμού για την αντιμετώπιση ενδεχόμενης βιολογικής τρομοκρατίας, δηλαδή εάν τρομοκράτες μολύνουν τον πληθυσμό με κάποιο  μεταδοτικό ιο.
Η ανθρωπότητα έχει εμπειρία τέτοιων μυστικών πειραμάτων («Μανχάταν πρότζεκτ», χημικά αέρια για την πραγματοποίηση «χημικού πολέμου» κ.ά.).

 Και χαρακτηριστική είναι η επιχείρηση «Agent orange» («πορτοκαλής παράγοντας») που έγινε στον πόλεμο του Βιετνάμ. Εκει, τα αμερικανικά αεροπλάνα ράντιζαν με τον «πορτοκαλή παράγοντα» τα βιετναμέζικα δάση για να απογυμνώσουν τα δέντρα από τα φύλλα τους και να εντοπίζουν πιο εύκολα τους Βιετκόνγκ.
Όμως ο «πορτοκαλής παράγοντας» περιείχε διοξείδιο που προκάλεσε εκατοντάδες θανάτους και πάνω από ένα εκατομμύριο θύματα καρκινογενέσεων και τερατογενέσεων που συνεχίζονται ακόμα και σήμερα.
Όπως, πρόσφατα αποκαλύφτηκε, μετά το αποτρόπαιο συμβάν στο Τσερνομπίλ το ραδιενεργό νέφος κατευθυνόταν προς την Μόσχα. Γι’ αυτό και οι Ρώσοι ψέκασαν τον ουρανό με χημικά και προκάλεσαν βροχή, ώστε το ραδιενεργό νέφος να «πέσει» πριν φτάσει στην Μόσχα. Αυτό βέβαια σημαίνει ότι μόλυνε άλλες περιοχές της Ουκρανίας…
Να γιατί ενώ τίποτε δεν αναφέρεται επισήμως κυκλοφορούν διάφορα σενάρια συνωμοσίας, όπως π.χ. ότι «μας ραντίζουν με χημικά για να εξοντώσουν τα οργανικά  πιο αδύναμα μέλη του πληθυσμού και έτσι να αντιμετωπισθεί το φαινόμενο του υπερπληθυσμού»!..
Γενικά, υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που διάφορα πειράματα (π.χ. με αέρια χημικού πολέμου) έγιναν κατά την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου και μόνο σήμερα, πενήντα χρόνια αργότερα, μαθαίνουμε γι’ αυτά…

- Υπάρχει κάποια σύνδεση των λεγόμενων «χημικών ουρών» με το επίσης πολυσυζητημένο HAARP;

 - Το HAARP (High Frequency Active Auroval Research Project), Υψηλής Συχνότητας Ατμοσφαιρικό Ερευνητικό Πρόγραμμα, είναι μια εγκατάσταση αποτελούμενη από 130 κεραίες υψηλής συχνότητας, όλες πάνω από 40 μ. ύψος.
Οι κεραίες αυτές εκπέμπουν ακτινοβολία η οποία φθάνει μέχρι την ιονόσφαιρα, το ανώτερο τμήμα της ατμόσφαιρας. Εκεί η ακτινοβολία τους επηρεάζει την ιονόσφαιρα, με αποτέλεσμα φορτισμένα σωματίδια (ιόντα) να εισέρχονται στη Γη έχοντας τη δυνατότητα να προκαλέσουν βραχυκύκλωμα σε κάθε τι που κινείται ή λειτουργεί ηλεκτρονικά.
Ετσι αεροπλάνα, πλοία, τραίνα, σταθμοί ηλεκτροπαραγωγής μπορούν να υποστούν βραχυκύκλωμα και να αδρανοποιηθούν. Ενας τέτοιος σταθμός  υπάρχει στην πόλη Γουάκον της Αλάσκας των ΗΠΑ. Και παρόλο που οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν ότι στο σταθμό αυτό γίνονται πειράματα για να βελτιωθούν οι επικοινωνίες μεταξύ των υποβρυχίων σε μεγάλα βάθη ή για τον εντοπισμό ανταρτών ή αποθηκών εκρηκτικών  σε μεγάλο βάθος εντός της Γης, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο κατασκευής όπλων μαζικής καταστροφής…

Είναι προφανές, ότι ένα σύστημα όπως το HAARP, που μπορεί να προκαλέσει βραχυκύκλωμα σε ό,τι κινείται, μπορεί να οδηγήσει μια χώρα σε άμεση παράδοση χωρίς καμία απώλεια του επιτιθέμενου που το διαθέτει. Μια τέτοια επιθετική ενέργεια μικρής έκτασης λέγεται ότι δοκιμάστηκε κατά την εισβολή των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων στο Ιράκ, ενώ οι «χημικές ουρές» πιθανολογείται ότι μπορούν να παίξουν βοηθητικό αλλά πάντως σημαντικό ρόλο στο βραχυκύκλωμα (black out) μιας ευρύτερης περιοχής.
Παράλληλα υποστηρίζεται, ότι το πείραμα ΗΑΑRP μπορεί σε συνδυασμό με τις «χημικές ουρές» να προκαλέσει μεγάλης διάρκειας περιόδους ξηρασίας ή κατακλυσμιαίες βροχές για μεγάλο χρονικό διάστημα και έτσι να χρησιμοποιηθεί εις βάρος μιας εχθρικής χώρας, η οποία μπορεί πιο εύκολα να εξαναγκασθεί σε παράδοση.
Θα προσθέσω, ότι – όπως έχει αναφερθεί – το ίδιο σύστημα μπορεί να προκαλέσει και ισχυρούς σεισμούς (πάνω από 7 Richter), εκμηδενίζοντας μια εχθρική χώρα…

 - Όπως μάθαμε, πρόσφατα βρεθήκατε στην Κύπρο, όπου συμμετείχατε ως προσκεκλημένος στη συζήτηση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιβάλλοντος της Κυπριακής Βουλής, για τις «χημικές ουρές» και το πείραμα HAARP. Θα θέλατε να μας πείτε τι συζητήθηκε εκεί;

 - Στις 7.10.2010 πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση της εν λόγω επιτροπής της Κυπριακής Βουλής, στην οποία εκτός από τους βουλευτές όλων των κομμάτων που μετέχουν στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Περιβάλλοντος είχαν προσκληθεί και παρευρίσκονταν ανώτατοι αξιωματούχοι από τα υπουργεία Εξωτερικών, Εθνικής Αμυνας, Περιβάλλοντος, Υγείας, Γεωργίας και Εσωτερικών της Κύπρου.
Επίσης συμμετείχαν, κατόπιν προσκλήσεως, ανώτατοι κρατικοί λειτουργοί από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, τη Μετεωρολογική Υπηρεσία, την Υπηρεσία Υδάτων, την Ενωση Δήμων και Κοινοτήτων, τη Δασική Υπηρεσία κ.ά. καθώς και εκπρόσωποι του Κινήματος Πολιτών, αλλά και εκπρόσωποι της στρατιωτικής βάσης του Ακρωτηρίου.

Παρενθετικά αναφέρω, ότι πολλοί Κύπριοι υποπτεύονται πως οι πραγματοποιούμενοι και στη Μεγαλόνησο «χημικοί αεροψεκασμοί» γίνονται από αεροπλάνα που απογειώνονται από το αεροδρόμιο της στρατιωτικής βάσης του Ακρωτηρίου και ξαναπροσγειώνονται σ’ αυτό.

Στην συνεδρίαση,  της 7.10.2010 μετά από εκτεταμένη συζήτηση τελικά έγινε δεκτή η ακόλουθη πρότασή μου: Πειραματικά αεροπλάνα να απογειωθούν κατά την διάρκεια των «χημικών αεροψεκασμών» και να συλλέξουν σε ειδικά φίλτρα  τις χημικές ουσίες που περιέχονται στις «ουρές», που αφήνουν τα αεροπλάνα, προκειμένου αυτές να υποβληθούν σε χημικές και βιολογικές αναλύσεις. Ετσι θα διαπιστωθεί υπεύθυνα η σύσταση των εν λόγω «ουρών», που προβληματίζουν και ανησυχούν όχι μόνο τους Κύπριους αλλά και τους κατοίκους της Ελλάδος και άλλων χωρών.

 - Δρ. Κατσαρέ, ως έγκυρος επιστήμονας τι θα θέλατε να πείτε σε όλους όσους αμφισβητούν την πραγματοποίηση «χημικών αεροψεκασμών»;

 - Υπάρχει ένας νέος κλάδος στην επιστήμη που ονομάζεται Γεωμηχανική. Η Γεωμηχανική προτείνει λύσεις για προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πλανήτης, όπως το «φαινόμενο του θερμοκηπίου». Ανάμεσα στις λύσεις που η Γεωμηχανική προτείνει για την αντιμετώπιση του φαινομένου αυτού είναι και οι «χημικοί αεροψεκασμοί».
Προτάσεις της Γεωμηχανικής συζητήθηκαν στο ευρύτερο πλαίσιο της Διάσκεψης για την Κλιματική Αλλαγή που έγινε στην Κοπεγχάγη τον Δεκέμβριο του 2009, ενώ πρόσφατα παραγματοποιήθηκαν δύο διεθνή συνέδρια που πρότειναν την εφαρμογή των προτάσεων της Γεωμηχανικής. Το ένα από τα συνέδρια αυτά έγινε στην Καλιφόρνια  με τη συμμετοχή κορυφαίων ειδικών επιστημόνων και το άλλο στο Λονδίνο από τη Βασιλική Εταιρεία Επιστημών. Τον περασμένο Μάιο έγινε και ένα Συνέδριο Πολιτών στο Βέλγιο, στο οποίο συμμετείχαν πολλοί από όσους αντιδρούν στις προτάσεις της Γεωμηχανικής.

Υπογραμμίζουμε, ότι στις ΗΠΑ ο Αμερικανός Γερουσιαστής Kuchinich σε έκθεσή του στο Κογκρέσο πρότεινε την απαγόρευση των «χημικών αεροψεκασμών», διότι – όπως υποστήριζε – απειλούν την υγεία των ανθρώπων αλλά και το περιβάλλον και ενδεχομένως χρησιμοποιηθούν ως όπλα μαζικής καταστροφής…
Όμως, στην τελική έκθεσή του όλα αυτά είχαν… αφαιρεθεί, ενώ σε κάποιους έχουν γίνει συστάσεις να μην ομιλούν για το θέμα αυτό.
Και λέγεται, ότι έχουν γίνει και απειλητικοί εκβιασμοί με στόχο την επιβολή σιωπής σε όσους ασχολούνται συστηματικά με τις ουράνιες «χημικές ουρές» και τα αεροπλάνα που τις δημιουργούν.
Θα υπενθυμίσω δε, ότι σε σχετικές επερωτήσεις που έγιναν στην Ελληνική Βουλή (από βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, όταν αυτό ήταν αξιωματική αντιπολίτευση, τον ΣΥΡΙΖΑ, τον ΛΑ.Ο.Σ. και το ΚΚΕ) τα υπουργεία Εθνικής Αμυνας, Γεωργίας, Περιβάλλοντος και Μεταφορών, από τα οποία ζητήθηκε να απαντήσουν σ’ αυτές, δήλωσαν άγνοια για τις μυστηριώδεις ουράνιες «δραστηριότητες», ή αναρμοδιότητα.
Επίσης από Ολλανδό ευρωβουλευτή έγινε ερώτηση στην Ευρωβουλή, στον Επίτροπο Περιβάλλοντος κ. Σταύρο Δήμα, ο οποίος απάντησε ότι είναι γνωστά τα περί «αεροψεκασμών» αλλά δεν μπορεί να δοθεί κάποια επίσημη απάντηση…

Και θα τονίσω, ότι μέχρι πριν από λίγο καιρό όσοι από μας υποστήριζαν ότι γίνονται ή προγραμματίζονται «χημικοί αεροψεκασμοί» από κάποιους χαρακτηρίζονταν «ουτοπικοί», «αιθεροβάμονες», «φαντασιόπληκτοι» ή «συνωμοσιολόγοι».
Όμως τώρα, ελάχιστοι από αυτούς τους δύσπιστους επιμένουν στις απόψεις τους, ενώ μεγάλη νίκη των κινημάτων πρωτοβουλίας κατά των αεροψεκασμών αποτέλεσε η απόφαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος των Ηνωμένων Εθνών στην διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην Ιαπωνία. Στην διάσκεψη αυτή, ελήφθη η πολύ σημαντική απόφαση να ανασταλούν για πέντε χρόνια τα πειράματα που γίνονται με «χημικούς αεροψεκασμούς» αλλά και οι «λύσεις» που προτείνει η Γεωμηχανική.

- Κλείνοντας  την αποκαλυπτική και εξόχως ενδιαφέρουσα αποκλειστική συνέντευξή σας στην «Ε.Ω.Κ.», για την οποία και σας ευχαριστούμε, τι άλλο θα θέλατε να προσθέσετε Δρ. Κατσαρέ;

- Θεωρώ αναγκαίο να τονίσω τα ακόλουθα:
α) Είναι υποχρέωση της Πολιτείας να αναζητήσει αν γίνονται τέτοιου είδους «χημικοί αεροψεκασμοί» στη χώρα μας. Και αν γίνονται, για ποιο λόγο και  με ποιες επιπτώσεις (άμεσες ή μελλοντικές) στην υγεία των Ελλήνων και στο περιβάλλον.

β) Να γίνουν από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Πολιτείας πειράματα, ώστε να διαπιστωθεί η πραγματοποίηση ή μη «χημικών αεροψεκασμών» και ακολούθως να ενημερωθεί υπεύθυνα ο ελληνικός λαός. Και εάν η απάντηση των πειραμάτων είναι θετική, να ενημερωθεί επίσης ο λαός από πού απογειώνονται και πού προσγειώνονται τα μυστηριώδη αεροπλάνα που πραγματοποιούν τους «χημικούς αεροψεκασμούς», καθώς και για ποιο λόγο γίνονται αυτά τα πειράματα.

γ) Να κινητοποιηθούν οι πολίτες και να απαιτήσουν να πληροφορηθούν εάν γίνονται ή προγραμματίζεται να γίνουν τέτοιου είδους πειράματα και για ποιο σκοπό.

 ______________________________________


Μάθετε τα πάντα για τους Αεροψεκασμούς από το κ. Νίκο Κατσαρό

*Συνέντευξη Νίκου Κατσαρού επιστημονικού συνεργάτη του Ινστιτούτου “Δημόκριτος” και πρώην προέδρου της Ένωσης Ελλήνων Χημικών στην ιστοσελίδα  Πενταπόσταγμα   10 Ιανουαρίου 2012


1. Τα τελευταία χρόνια σε όλο και περισσότερες περιοχές της Ελλάδας, όλο και πιο συχνά , παρατηρούμε κάποιες λευκές «ουρές», τις οποίες αφήνουν πίσω τους τα αεροπλάνα. Πολλοί λένε ότι αυτές «οι ουρές» είναι ψεκασμοί, ενώ οι περισσότεροι θεωρούν το φαινόμενο αυτό κάτι το φυσιολογικό (καυσαέρια που αφήνουν πίσω τους τα αεροπλάνα). Ποια είναι η δική σας θέση;

 - Πολλοί άνθρωποι έχουν παρατηρήσει στον ουρανό τις «λευκές ουρές» που αφήνουν τα αεροπλάνα που πετούν, σε σχετικά μεγάλο ύψος, πάνω από 15000 πόδια. Αυτές οι λευκές ουρές εξαφανίζονται μέσα σε μερικά λεπτά και προέρχονται από υδρατμούς που σχηματίζονται κατά την καύση του ντίζελ και μετατρέπονται σε πάγο στις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες της ατμόσφαιρας σε αυτά τα ύψη. Εκτός όμως από αυτές τις «λευκές ουρές» που εξαφανίζονται όπως είπα μέσα σε μερικά λεπτά, έχουν παρατηρηθεί και «λευκές ουρές» τις οποίες αφήνουν αεροπλάνα που επίσης πετούν σε μεγάλο ύψος (πάνω από 15000 πόδια) είναι συνήθως χρώματος λευκού, δεν έχουν διακριτικά και ανήκουν σε διάφορους τύπους αεροπλάνων.
Αυτές οι λευκές ουρές παραμένουν στην ατμόσφαιρα για πολλές ώρες, απλώνονται και πολλές φορές σχηματίζουν πέπλο. Αυτές οι «λευκές ουρές» που πολλές φορές σχηματίζονται από αεροπλάνα που ακολουθούν ζιγκ ζαγκ  ή χιαστί ή διακοπτώμενα ή κάθε άλλου είδους διαδρομές, δεν αποτελούν φυσιολογικό φαινόμενο και δεν μπορεί να εξηγηθεί γιατί παραμένουν στην ατμόσφαιρα.
Οι «ψεκασμοί» αυτοί δεν έχουν καμία σχέση με τους αεροψεκασμούς του Υπουργείου Γεωργίας, οι οποίες γίνονται πάνω από γεωργικές περιοχές και όχι πάνω από πόλεις, γίνονται από αεροπλάνα με διακριτικά και πετούν σε πολύ χαμηλό ύψος.
Επιπλέον, γίνονται σε ορισμένες περιόδους του χρόνου και όχι καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου. Η δική μου άποψη είναι ότι η πολιτεία είναι υποχρεωμένη να δώσει μια υπεύθυνη απάντηση στους εκατοντάδες ή και χιλιάδες κατοίκους της χώρας μας που ανησυχούν.

2. Πως μπορούμε να ξεχωρίσουμε μια φυσιολογική «ουρά» από μία χημική «ουρά»;

Μπορούμε να ξεχωρίσουμε μια «φυσιολογική ουρά» από μια «χημική ουρά» από το γεγονός ότι οι πρώτες εξαφανίζονται μέσα σε μερικά λεπτά, ενώ οι «χημικές ουρές» παραμένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Επιπλέον, οι «χημικές ουρές» πολλές φορές σχηματίζονται από αεροπλάνα χωρίς διακριτικά και ακολουθούν μη συνήθεις διαδρομές και απλώνονται στον ουρανό. Επίσης, κάποιες φορές εκτός από τα παράξενα σχέδια που σχηματίζουν παίρνουν και διάφορους χρωματισμούς.

3. Γνωρίζεται τη χημική σύσταση αυτών «των ουρών»; Υπάρχουν κίνδυνοι από τους αεροψεκασμούς για την υγεία μας;

 - Από αναλύσεις που έχουν γίνει κυρίως στις ΗΠΑ, Γερμανία και αλλού, έχει διαπιστωθεί ότι περιέχουν σωματίδια αλουμινίου και βαρίου. Αυτά δεν έχουν διαψευστεί από ανώτατους κρατικούς αξιωματούχους, οι οποίοι επιθυμούν να παραμένουν ανώνυμοι. Αλλά και από τη διεθνή βιβλιογραφία προκύπτει ότι τα σωματίδια αλουμινίου και βαρίου ανακλούν το ηλιακό φως, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζεται με αυτόν τον τρόπο το φαινόμενο του θερμοκηπίου.
Έτσι, εμφανίζεται ότι τα πειράματα αυτά γίνονται για καλό σκοπό, δηλαδή για να αντιμετωπίσουν την υπερθέρμανση του πλανήτη. Παρόλο που δεν υπάρχει επίσημη αναγνώριση ότι πραγματοποιούνται τέτοιου είδους πειράματα, εντούτοις δεν έχουν διαψευσθεί.
Είναι πολύ πιθανό, οι ΗΠΑ να διεξάγουν αυτά τα πειράματα, επειδή δεν έχουν υπογράψει το πρωτόκολλο του Κιότο και προσπαθούν να βρουν εναλλακτικούς τρόπου αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής.
Επιπλέον, έχουν εγγράψει στον προϋπολογισμό τους για το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή, περισσότερο από 22 δις δολάρια, που σε αυτά περιλαμβάνονται και οι δαπάνες για τις «χημικές ουρές» chemtrails. Αμερικανοί επιστήμονες, με επικεφαλή τον E. Teller, τον πατέρα της υδρογονοβόμβας, είχαν προτείνει αυτού του είδους τα πειράματα.
Μάλιστα ο Teller και οι συνεργάτες του είχαν υπολογίσει ότι αν μειωθεί η εισερχόμενη ηλιακή ακτινοβολία κατά 1%, τότε για τα επόμενα 50 χρόνια δεν θα υπάρχει αύξηση της μέσης θερμοκρασίας της γης. Από χημικές αναλύσεις που έχουν γίνει διαπιστώθηκε και η ύπαρξη ενός πλαστικού, το οποίο υπό μορφή δικτύου διατηρεί τα σωματίδια αλουμινίου και βαρίου στην ατμόσφαιρα για μεγάλο σχετικά διάστημα.
Διότι, είναι γεγονός ότι το αλουμίνιο και το βάριο είναι νευροτοξικά και όταν πέσουν στη γη θα μολύνουν τον υδροφόρο ορίζοντα , την τροφική αλυσίδα και συνεπώς την υγεία μας. Το αλουμίνιο και το βάριο εκτός από το νευρικό σύστημα, επηρεάζουν το μεταβολισμό των οστών, το αμυντικό σύστημα του οργανισμού και είναι ……………καρκινογενέσεων. Ιδιαίτερα το αλουμίνιο έχει θεωρηθεί ύποπτο για τη νόσο του Αλτσχάιμερ.

4. Γιατί γίνονται κατά την άποψή σας οι αεροψεκασμοί και για ποιο λόγο υπάρχει αυτή η μυστικότητα;

 - Κατά την άποψή μου, οι αεροψεκασμοί αυτοί γίνονται για να ελεγθεί η ηλιακή ακτινοβολία, δηλαδή όχι μόνο η υπερθέρμανση του πλανήτη, αλλά και ο έλεγχος του κλίματος γενικότερα. Αφού ελέγχουμε την ηλιακή ακτινοβολία, ελέγχουμε και τον καιρό. Υπάρχουν έγγραφα του πενταγώνου και του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ, όπου αναφέρουν ότι μέχρι το 2025 πρέπει να επιτευχθεί ο έλεγχος του κλίματος.
Τα πειράματα αυτά γίνονται σε πρώτη φάση για να αντιμετωπίσουν το φαινόμενο του θερμοκηπίου και σε δεύτερη φάση τον έλεγχο του καιρού. Είμαι βέβαιος ότι τα επόμενα όπλα μαζικής καταστροφής θα είναι αυτά που θα ελέγχουν τον καιρό. Έτσι, τα νέα όπλα μαζικής καταστροφής θα προκαλούν μεγάλες περιόδους ξηρασίας ή κατακλυσμιαίες βροχές, καταιγίδες, κεραυνούς, ανεμοστρόβιλους κλπ εναντίον του εχθρού.
Αυτή η μυστικότητα που υπάρχει είναι για 2 λόγους: 1. σύμφωνα με το άρθρο 6 του ΟΗΕ απαγορεύονται να γίνονται πειράματα δια την μεταβολή του κλίματος και 2. διότι όλα τα πειράματα για όπλα μαζικής καταστροφής (πυρηνικά, χημικά, βιολογικά) έγιναν μυστικά προς όφελος του δημιουργού τους.

5. Σε τι ύψος γίνονται ο αεροψεκασμοί; Αν γίνονται σε μεγάλο ύψος , τότε πως υπολογίζουν την περιοχή που θέλουν να ραντίσουν, αφού σε μεγάλα ύψη το ρεύμα του ανέμου είναι πολύ ισχυρό;

 - Οι χημικοί αεροψεκασμοί γίνονται περίπου στο ύψος των 30000ποδιών. Στο ύψος δηλαδή των αεροπλάνων των αερογραμμών και αυτό γιατί δεν σκοπεύουν να ραντίσουν μια ορισμένη περιοχή, αλλά να περιορίσουν την εισερχόμενη ηλιακή ακτινοβολία σε μια περιοχή. Για αυτό και λόγω των ρευμάτων που επικρατούν είναι δύσκολο να ανιχνευτεί η παρουσία σωματιδίων αλουμινίου και βαρίου στο έδαφος, λόγω του μεγάλου διασκορπισμού τους όταν φθάσουν στο έδαφος.

6. Μπορούν οι αεροψεκασμοί να επηρεάσουν τη ψυχική υγεία μας να επηρεάσουν δηλαδή τη ψυχολογία μας;

 - Έχει αναφερθεί επανηλλειμένα ότι εκτός από αλουμίνιο και βάριο οι «χημικές ουρές» ενδεχόμενα να περιέχουν και χημικές ουσίες που επηρεάζουν την ψυχική μας διάθεση ή και να επηρεάζουν το νευρικό μας σύστημα.
Στο παρελθόν έχουν γίνει τέτοια πειράματα, όπου πληθυσμοί ολόκληροι έγιναν πειραματόζωα για την κατασκευή πυρηνικών ή χημικών ή βιολογικών όπλων εν αγνοία τους και οι επιπτώσεις εμφανίστηκαν πολύ αργότερα.
Θα αναφέρω μόνο ένα παράδειγμα: το 1986 έγινε το πυρηνικό ατύχημα στο Τσερνομπίλ. Ένα μεγάλο μέρος του ραδιενεργού νέφους κατευθυνόταν προς τη Μόσχα. Οι Σοβιετικοί για να προστατεύσουν τη Μόσχα προκάλεσαν βροχή και το ραδιενεργό νέφος έπεσε στα σύνορα Ουκρανίας-Λευκορωσίας για να προστατευθεί η Μόσχα. Δεν αποκλείεται να γίνονται επιλεκτικά ψεκασμοί με χημικές ουσίες που επηρεάζουν τη συμπεριφορά μας. Τέτοια πειράματα έχουν γίνει στο παρελθόν όπως αποκαλύπτουν μυστικά αρχεία των ΗΠΑ.

7. Γνωρίζουμε ότι πολλές φορές από τους αεροψεκασμούς δημιουργούνται τεράστιες αέριες μάζες. Αυτές οι μάζες δεν θα έπρεπε να είναι ορατές από τους μετεωρολόγους και αν ναι, πως το ερμηνεύουν και γιατί δεν μιλάνε;

 - Υπάρχει μια περίεργη σιωπή από πλευράς μετεωρολόγων . Κανένα επίσημο έγγραφο δεν έχει δημοσιευθεί που να εξηγεί μετεωρολογικά των εμφάνιση των “chemtrails” . Υπήρξε μια απορριπτική ανακοίνωση της NASA και του τμήματος μετεωρολογίας των ΗΠΑ το 2003 και έκτοτε τίποτα.

8. Θα σας ήταν εύκολο να μας πείτε λίγα λόγια για το HAARP και αν αυτό το πρόγραμμα μπορεί να έχει κάποια σχέση με τους αεροψεκασμούς;

 - Στην πόλη Wakon της πολιτείας της Αλάσκα, ΗΠΑ το ναυτικό , ο στρατός και το πανεπιστήμιο της Αλάσκα διεξάγουν το πρόγραμμα υψηλής συχνότητας ραδιοκυμάτων (HAARP, High Frequency Active Auroral Research Project). Επίσημα, στην ιστοσελίδα του πενταγώνου αναφέρεται ότι το πρόγραμμα αυτό αποβλέπει στη μελέτη της ιονόσφαιρας και τη βελτίωση των τηλεπικοινωνιών σε μεγάλα βάθη θαλάσσης ή και εντοπισμό σπηλαίων (τρομοκρατών) σε βουνά.

Συγχρόνως όμως, η μελέτη της ιονόσφαιρας αποβλέπει σε συνδυασμό με τα chemtrails στον έλεγχο του κλίματος. Στο Wakon της Αλάσκα στο πρόγραμμα HAARP υπάρχουν 140 κεραίες, ύψους περίπου 80 μέτρων , που εκπέμπουν συχνότητες που φθάνουν στην ιονόσφαιρα.
Έτσι, δημιουργούνται κύματα που υψηλής συχνότητας που μπορούν να προκαλέσουν βραχυκύκλωμα σε οτιδήποτε κινείται ηλεκτρικά, αεροπλάνα, τραίνα, πλοία, σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής κλπ
Στο HAARP, λοιπόν σχεδιάζονται τα επόμενα όπλα μαζικής καταστροφής, τα ηλεκτρονικά, τα οποία θα μπορούν να προκαλέσουν βραχυκύκλωμα σε όλα τα ηλεκτρονικά συστήματα του εχθρού, αλλά και σε συνδυασμό με τα chemtrails να συμβάλλουν στη μεταβολή των καιρικών συνθηκών.

9. Θα θέλαμε να μας μεταφέρεται την άποψη της Ελληνικής αλλά και της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας για τους αεροψεκασμούς. Έχει συνειδητοποιήσει την επικινδυνότητα της κατάστασης; Και αν ναι γιατί δεν κάνει κάτι; Είστε ο μόνος που έχει εκφραστεί ελεύθερα και αυτό σας τιμάει ιδιαίτερα!

 - Η επιστημονική κοινότητα έχει επισημάνει την ανησυχία της για τους χημικούς αεροψεκασμούς. Μετά το 2000 έχει εμφανιστεί ένας νέος τομέας της Τεχνολογίας και Γεωμηχανικής, geoengineering, όπου στοχεύει στην αντιμετώπιση φαινομένων πλανητικής κλίμακας, όπως πχ το φαινόμενο του θερμοκηπίου, οι σεισμοί, πλημμύρες κλπ.
Η Γεωμηχανική προτείνει και προωθεί πειράματα για τον έλεγχο της αύξησης της θερμοκρασίας της γης, αλλά και του ελέγχου του κλίματος γενικότερα. Έχουν γίνει επανηλλειμένα συνέδρια παγκόσμια με θέμα τη γεωμηχανική, όπου προτείνουν και τη διασπορά σωματιδίων αλουμινίου και βαρίου στο διάστημα, με στόχο να ελέγξουν το φαινόμενο του θερμοκηπίου.
Μάλιστα ο Γερμανός φυσικός Paul Krutzen, που πήρε το βραβείο Nobel διότι ανακάλυψε την τρύπα του όζοντος, υποστήριξε ότι σωματίδια στην στρατόσφαιρα θα μπορούσαν να περιορίσουν την κλιματική αλλαγή. Εγώ είμαι αντίθετος με τη Γεωμηχανική, αλλά και άλλοι επιστήμονες, διότι πιστεύουμε ότι υπάρχουν άμεσοι κίνδυνοι από τέτοιου είδους παρεμβάσεις, που μπορούν να προκαλέσουν μόνιμες βλάβες στα γήινα οικοσυστήματα. Ούτε βέβαια θα πρέπει να γίνονται πειράματα σε μυστικότητα.

10. Τις τελευταίες δεκαετίες ένα φαινόμενο που έχει παρουσιαστεί είναι αυτό του Παγκόσμιου Σκοτεινιάσματος( Global Dimming). Έχει κάποια σχέση με τους αεροψεκασμούς;

 - Στη διάρκεια των γεγονότων της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001 απαγορεύτηκαν οι πτήσεις πάνω από τις ΗΠΑ για τέσσερις ημέρες. Τότε από μετρήσεις που έγιναν παρατηρήθηκε μεγαλύτερη ηλιοφάνεια. Αυτό εξηγήθηκε με το ότι όταν πετούν αεροπλάνα, τα καυσαέρια τα οποία αφήνουν εμποδίζουν την ηλιακή ακτινοβολία σε σημαντικό βαθμό (global dimming) και συνεπώς, αυτοεπιτείνεται με την παρουσία των chemtrails. Απαιτούνται περισσότερα πειράματα στον τομέα αυτό για να βγουν ασφαλή συμπεράσματα.

11. Ποια είναι η απάντησή σας σε όσους θεωρούν τους αεροψεκασμούς θέμα που ανήκει στη σφαίρα της φαντασίας ή θεωρεία συνωμοσίας;

 - Σε όλους αυτούς απαντώ ότι τον Οκτώβριο του 2010 έγινε το Συνέδριο για τη Βιοποικιλότητα που οργανώθηκε από τον ΟΗΕ, στην Ναγκόγια της Ιαπωνίας. Στο συνέδριο αυτό εγκρίθηκε ψήφισμα, σύμφωνα με το όποιο αναστέλλονται κάθε είδους πειράματα που γίνονται ή σχεδιάζουν να γίνουν για τα επόμενα πέντε χρόνια, με στόχο τη διαχείριση της ηλιακής ακτινοβολίας (δηλαδή αναστέλλονται πειράματα όπως τα chemtrails).
Το ψήφισμα αυτό υπέγραψαν 89 χώρες, μεταξύ αυτών και η Ελλάδα και η Κύπρος. Απομένει να δούμε πως θα εφαρμόσει η χώρα μας τη συμφωνία που υπέγραψε.
12. Γνωρίζεται αν έχει γίνει κάποια επίσημη έκθεση σε επίσημους φορείς για το θέμα;

 - Από ομάδες πρωτοβουλίας πολιτών έχουν γίνει διαμαρτυρίες προς τα Υπουργεία Άμυνας, Περιβάλλοντος κλπ, χωρίς να λάβουν καμία απάντηση. Έγιναν επερωτήσεις στην ελληνική βουλή από ΝΔ, ΛΑΟΣ, ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να ληφθεί ουσιαστική απάντηση.
Επισκεφθήκαμε ως επιτροπή πρωτοβουλίας τον βουλευτή ΠΑΣΟΚ κ. Καρτάλη, Πρόεδρο της επιτροπής περιβάλλοντος κλπ βουλής και μας είπε : «δεν ξέρω το θέμα, θα το διερευνήσω στα αρμόδια Υπουργεία και θα σας ενημερώσω». Πέρασαν 7 μήνες χωρίς απάντηση.
Από Ολλανδό ευρωβουλευτή έγινε πριν δύο χρόνια ερώτηση στον επίτροπο περιβάλλοντος κ.Σ. Δήμα, ο όποιος απάντησε ότι δεν γνωρίζουμε για το θέμα.

Στη Γερμανία οι οικολόγοι πράσινοι υπέβαλλαν μήνυση κατά της γερμανικής κυβέρνησης. Αυτό που ζητούμε από την ελληνική κυβέρνηση είναι να κάνει αναλύσεις στην ατμόσφαιρα αμέσως μετά την εμφάνιση των χημικών αεροψεκασμών. Για αυτό πρέπει να ανυψωθεί ένα αεροπλάνο, να συλλέξει σε φίλτρο τα καυσαέρια και να το αναλύσει.
Έτσι, η κυβέρνηση θα μπορεί να δώσει μια υπεύθυνη και τεκμηριωμένη απάντηση. Ένα τέτοιο πείραμα δεν κοστίζει πάνω από 10000 ευρώ. Πρέπει όμως να γίνει από κρατικό φορέα, ώστε να μην υπάρχει αμφισβήτηση.
Πέρυσι, προσεκλήθηκα από την επιτροπή της κυπριακής βουλής, όπου εκτός των βουλευτών όλων των κομμάτων ήταν παρόντες και ανώτατοι κρατικοί αξιωματούχοι και έκαναν ομόφωνα αποδεκτή την πρόταση που έκανα, δηλαδή αεροπλάνο να συλλέξει σε φίλτρο τα καυσαέρια για ανάλυση.

13. Κ. Κατσαρέ δεν είναι παράνομο να μας χρησιμοποιούν και να γινόμαστε πειραματόζωα σε ένα πείραμα, χωρίς ποτέ να πάρουν την άδειά μας; Πως γίνεται και δεχόμαστε αδιαμαρτύρητα τόσα χρόνια να μας ψεκάζουν;

 - Είναι παράνομο. Δεν μπορεί να γινόμαστε πειραματόζωα. Πρέπει να αντιδράσουμε. Η κυβέρνηση είναι εξ’ ολοκλήρου υπεύθυνη για αυτό.
________________________

Επίλογος από Αναβάσεις

Να σημειώσουμε ότι με βάση την μέχρι τώρα ενασχόλησή μας με το θέμα των αεροψεκασμών, δεν αποτελεί λύση το να « να ανυψωθεί ένα αεροπλάνο, να συλλέξει σε φίλτρο τα καυσαέρια και να το αναλύσει.»
Δεν εμπιστευόμαστε πλέον τους πολιτικούς, οι οποίοι κάλλιστα θα συνεννοηθούν με τους γνωστούς -αγνώστους που ψεκάζουν πάνω από τα κεφάλια μας, έτσι ώστε εκείνη την ημέρα και ώρα, οι χημικοί ψεκασμοί θα είναι "αθώοι", με οριστικό αποτέλεσμα να κλείσει το θέμα, ως μη επικίνδυνο για την δημόσια υγεία.
Αντίθετα μπορούμε να ξεκινήσουμε, μάλιστα ανέξοδα, χωρίς το παραμικρό κόστος, με το να απαντηθούν από τις κυβερνήσεις τα ερωτήματα:

1)Τι εθνικότητος είναι τα αεροσκάφη που εκτελούν τους αεροψεκασμούς;

2) Γιατί δεν έχουν διακριτικά;

3) Που είναι τα σχέδια πτήσης που κατατίθενται στην Υ.Π.Α ή στην Π.Α;

4) Αν δεν υπάρχουν καν σχέδια πτήσης, ποιός ευθύνεται γι΄αυτό, και ποιός αναλαμβάνει την ευθύνη για την ανυπαρξία ελέγχου πάνω από τον εθνικό εναέριο χώρο;
Δηλαδή θα μπορούσαν να είναι αεροσκάφη εχθρικής χώρας τα οποία να ψεκάζουν βιολογικά και χημικά όπλα πάνω από την χώρα μας, χωρίς να ελέγχονται!
Αν όντως είναι θέμα μη ελέγχου του εθνικού εναέριου χώρου είναι υποχρεωμένοι οι κύριοι που ορίζουν τις τύχες μας να το ομολογήσουν, για να γνωρίζουμε ότι βρισκόμαστε επισήμως υπό κατοχή!

5) Γιατί οι επιστήμονες μετεωρολόγοι της Ε.Μ.Υ ανακοινώνουν πρόγνωση καιρού, χωρίς να λαμβάνουν υπ΄όψιν τους τους αεροψεκασμούς, οι οποίοι τον αίθριο ουρανό τον μετατρέπουν σε καταχνιά χωρίς ήλιο; Αν δεν γνωρίζουν, όπως ομολογούν, τι συντελείται στους ελληνικούς ουρανούς, πως μπορούν να συνεχίζουν να ονομάζονται επιστήμονες μετεωρολόγοι, και να πληρώνονται από τον ελληνικό λαό; Δηλαδή πως ονομάζουν τις ψεύτικες νεφώσεις πάνω από τα κεφάλια μας, τις οποίες βλέπουμε όλοι από τι δημιουργούνται;

Για να μην μακρηγορούμε αν απαντηθούν αυτά τα ερωτήματα, πρώτον θα έχουμε πάρει μια σχεδόν πλήρη γεύση του τι μας συμβαίνει, και δεύτερον θα δημιουργήσουν τα επόμενα ερωτήματα, που θα αφορούν το τι ψεκασμούς δεχτήκαμε, το τι θα συμβεί στην υγεία μας, αλλά και το τι θα κάνουμε από εδώ και μπρός.

http://anavaseis.blogspot.com/2012/01/haarp.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου