Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Η εξωσωματική γονιμοποίηση ενοχοποιείται για τις γενετικές παθήσεις


Μεγάλη η πιθανότητα εμφάνισης γενετικών ανωμαλιών για όλες τις μη-φυσιολογικές μεθόδους εγκυμοσύνης

Η πρώτη είδηση σχετικά με την σκοτεινή πλευρά της εξωσωματικής γονιμοποίησης είναι σοκαριστική: τα παιδιά που γεννιούνται μέσω εξωσωματικής γονιμοποίησης εμφανίζουν περίπου 37% μεγαλύτερη πιθανότητα εκδήλωσης γενετικών ανωμαλιών από τα παιδιά που γεννιούνται φυσιολογικά....



Το σοβαρό ζήτημα των γενετικών ανωμαλιών για παιδιά που γεννιούνται μέσω εξωσωματικής γονιμοποίησης βρίσκεται όμως για μία ακόμη φορά στο προσκήνιο έπειτα από μία μεγάλη μελέτη που δημοσιεύθηκε αυτή την εβδομάδα στο Επιστημονικό  Περιοδικό Ιατρικής New England (New England Journal of Medicine) την οποία σας παρουσιάζει το pentapostagma.gr.

Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Αδελαίδας στην Αυστραλία, επιβεβαίωσαν τις προηγούμενες έρευνες οι οποίες υπεδείκνυαν έναν αυξημένο κίνδυνο γενετικών ανωμαλιών για παιδιά που είχαν γεννηθεί μέσω εξωσωματικής γονιμοποίησης.

Οι πιθανότητες για οποιαδήποτε γενετική ανωμαλία που προέρχεται από την υποβοηθούμενη σύλληψη βρίσκεται στα επίπεδα του 8,3% συγκριτικά με το 5,8% για τις φυσιολογικές εγκυμοσύνες.

Παρόλα αυτά, δήλωσαν ότι ο κίνδυνος φαίνεται να προέρχεται από παράγοντες των ίδιων των ασθενών όπως η παχυσαρκία και το κάπνισμα, και όχι η ίδια η διαδικασία..

Παρόλα αυτά αυτή είναι η μισή αλήθεια: ορισμένες θεραπείες γονιμότητας εμφανίζουν μεγαλύτερη επικινδυνότητα.

Η ενδοωαριακή έγχυση σπερματοζωαρίου (ICSI), είναι μία τεχνική κατά την οποία διενεργείται η τεχνητή έγχυση του σπερματοζωαρίου στο ωάριο, και η οποία εμφανίζεται να είναι πιο επικίνδυνη.

Ο αυξημένος κίνδυνος γενετικών ανωμαλιών βρίσκεται στα επίπεδα του 57 τοις εκατό σε σχέση με την φυσιολογικού τύπου εξωσωματική γονιμοποίηση.

Παρόλα αυτά το απόλυτο μέγεθος του κινδύνου είναι σχετικά μικρό, και αξίζει να σημειωθεί ότι η μέθοδος της ενδοωαριακής έγχυσης σπερματοζωαρίου είναι πολύ δημοφιλής, ιδιαίτερα στην Ευρώπη..

Ένας άλλος τομέας που έχει ανησυχήσει την επιστημονική κοινότητα και τα ζευγάρια που επιθυμούν να τεκνοποιήσουν αφορά στα φάρμακα γονιμότητας:

Το φάρμακο υποβοήθησης της γονιμότητας κιτρική κλομιφαίνη τριπλασιάζει τον κίνδυνο γενετικών ανωμαλιών σε γυναίκες που το λαμβάνουν δίχως στενή κλινική παρακολούθηση με έντονη την πιθανότητα εμφάνισης δυσμορφίας στο έμβρυο....


ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2012/05/blog-post_4541.html#ixzz1uqtfsHb6

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου