Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Wikileaks: «Οι Τούρκοι είναι εκτός ελέγχου»


Τα κοιτάσματα φυσικού αερίου και πετρελαίου της Νοτιανατολικής Μεσογείου στην Ελλάδα και την Κύπρο και τις συνέπειες για τις δύο...
χώρες και την ευρύτερη περιοχή απασχολούσαν ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες τους ερευνητές της Stratfor, της ιδιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών που έχει χαρακτηριστεί «σκιώδης CIA»....



Σύμφωνα με τη σημερινή αποκλειστική δημοσίευση της εφημερίδας «Τα Νέα» και το ρεπορτάζ της Νατάσας Μπαστέα, σε έγγραφα που διατέθηκαν από τα απόρρητα αρχεία του παγκόσμιου δικτύου πληροφοριών “Wikileaks”, οι αμερικανοί ανησυχούσαν ιδιαίτερα για τη ρευστή κατάσταση που επικρατούσε και τη στάση της Τουρκίας απέναντι στις έρευνες που ξεκινούσε στην περιοχή η «Noble Energy».
«Οι Τούρκοι είναι εκτός ελέγχου» ήταν ο τίτλος εσωτερικού σημειώματος που έστειλε ο επικεφαλής της Σράτφορ Τζορτζ Φρίντμαν στις 16 Σεπτεμβρίου 2011 σε έναν αναλυτή του που του είχε παρουσιάσει μια έκθεση για τα τεκταινόμενα σχετικά με τις έρευνες της εταιρείας «Noble Energy», για πετρέλαιο στα κυπριακά χωρικά ύδατα.
Στην έκθεση τους ο αναλυτής ανέφερε: «Η Τουρκία έχει ξεσηκώσει μεγάλο σάλο όσον αφορά τις έρευνες της Noble για πετρέλαιο σε συνεργασία με τους Ελληνοκύπριους». Και συνεχίζει «Βασικά, το κάνει επειδή μπορεί, λόγω του ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε μεγάλη αναστάτωση αυτή τη στιγμή. Άλλωστε και η κίνησή της να στείλει φρεγάτες στην περιοχή εντάσσεται στο ίδιο πλαίσιο».
Πηγή: εφημερίδα «Τα Νέα».

ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2012/03/wikileaks_01.html#ixzz1nxD3JCbq

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου